altphoto.be

workshops

Eddy Willems

Na geslaagde studie Foto-Film aan het Hoger Sint Lucasinstituut, Brussel en mijn legerdienst werd ik zelfstandig fotograaf, scenarist en regisseur.

Van 1982 to 2016 gaf ik fotografie, in de afdeling Fotokunst, aan leerlingen van het Hoger Instituut voor Visuele Kommunikatie te Genk en van de academies van Sint-Truiden, Leuven, Aalst, Hoboken, Merksem, Maasmechelen en Hasselt.

Ik heb me door zelfstudie en via internationale contacten voortdurend bijgeschoold in de fotografie en in het bijzonder in het Zone Systeem, zowel analoog als digitaal, oude fotografische technieken en bij de opkomst van de digitale fotografie in Photoshop.

Mijn werk werd tentoongesteld in o.a. Hasselt CCH, Brugge, Luik, Antwerpen, Bath, Brussel, Eindhoven, Tampere (Finland) en Detroit (USA), (All Gum Site) Maastricht en Zoetermeer (De Kiekdoos), Leuven “De vier jaargetijden in de kunst: Leven volgens de seizoenen” Stedelijk Museum Vander Kelen-Mertens Leuven, ’t Gasthuys - Stedelijk Museum Aalst, de Stadsmus Hasselt en het SASK Hasselt.

Van 1987 tot 1992 was ik verantwoordelijk voor de organisatie en de programmatie van de fotogalerij White Light te Genk. Naast het brengen van internationale namen, was het de bedoeling vooral jonge fotografen een kans te geven en te begeleiden bij hun tentoonstelling.

Ik verzorgde maandelijks een radioprogramma van een uur rond fotografie op Radio Contact Antwerpen van december 1996 tot december 1998. Interviews met oa Arno Minkkinen, Sam Haskins, Stefan de Jaeger, Herspin Visser (conservator fotografie Stedelijk Museum Amsterdam), Filiph Tas, Paule Pia, Stijn Huijts ( directeur van het Domein Sittard), Stephen Feldman, de heer Caldenberg van de Caldic Collectie, Stephen Shore, Hans de Herder (Nationaal RestauratieAtelier van Rotterdam), Hubert Groteclaes, Jean Janssis, Roland Castro.

December 1996 werd ik lid van de tentoonstellingscommissie van Het Cultureel Centrum van Genk en van januari 1997 tot december 1998 was ik verantwoordelijk voor de programmatie van de fotogalerij van het centrum. Naast de maandelijkse tentoonstellingen stelde ik de tentoonstelling rond gomdrukken “Gom & Pigment” samen, met een kleurencatalogus. Deze tentoonstelling werd overgenomen door het Academisch Ziekenhuis Maastricht, Het Centrum voor de Kunsten Eindhoven en het CC Leopoldsburg.